Балет Арабеск представя “ТРИПТИХ” на сцената на Музикален театър на 🗓️ 27.04 от 🕖 19:00.

🎟️ Билети на касата на Музикален театър и online https://epaygo.bg/4129636553

Най-награждаваният за последния сезон спектакъл „ТРИПТИХ“ на Балет Арабеск:

✨ НАГРАДАТА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА ЗА ЯРКИ ПОСТИЖЕНИЯ В ОБЛАСТТА НА КУЛТУРАТА

✨ КРИСТАЛНА ЛИРА НА СЪЮЗА НА БЪЛГАРСКИТЕ МУЗИКАЛНИ И ТАНЦОВИ ДЕЙЦИ И CANTUS FIRMUS

✨ ГОДИШНИ ТАНЦОВИ НАГРАДИ ИМПУЛС ЗА ОРИГИНАЛНА ХОРЕОГРАФИЯ НА АВТОРСКО ТАНЦОВО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ на ФИЛИП МИЛАНОВ за PART OF…

👉 Спектакълът включва три самостоятелни творби на трима млади хореографи, коитоустремно навлизат в полето на съвременния танц. Те са вече познати на  българската публика със своите оригинални танцови произведения, които очертават нови тенденции чрез личните им творчески търсения.

В INFINITY, по музика на 🎶  Philip Glass и Max Richter 👉 АНГЕЛИНА ГАВРИЛОВА провокира Марий Росен да формулира мотото на спектакъла: „Без покой покоя търси! Без край края намира!“. В своята творба Ангелина пресъздава усещането за безкрайния, неистов, самотен стремеж към покой. Тя поверява идеята си на 4-ма въздействащи танцьори мъже (Стефан Вучов, Васил Дипчиков, Светлозар Тинев, Лоренцо Алба), които с мъжката си енергия, с телата и душите си въплъщават непостижимия порив към покой.

Експресивната и завладяваща танцова творба MARE CRISIUM (Море на кризите) на 👉 АРШАК ГАЛУМЯН по музика на 🎶 Karl Jenkins & Armand Amar е едно от лунните „морета“, които ние виждаме на повърхността на Луната като тъмни петна. MARE CRISIUM е спектакъл за женската енергия и сила, които хореографът свързва с Луната, защото за него Луната има женска енергия. Аршак Галумян създава виртуозна хореография в изпълнение на женския състав на трупата (Даниела Иванова, Таня Кацарова, Виктория Петрова, Елизабет Якимова, Андрея Дякова, Бенедета Граси, Яна Николова).

Идеята на 👉 ФИЛИП МИЛАНОВ е заложена в самото заглавие PART OF… – част от света, част от деня, част от тях, част от вас, част от нас, част от теб, част от мен…“. Музиката е микс от парчета на 🎶 Taste like cake и Max Richter. Първоначално вдъхновението на Филип се заражда покрай номадския начин на живот, който е еволюирал и в съвременността чрез процеса на глобализация и така нареченото „отпадане на границите“. В процеса на работа се опитваме да извлечем „есенцията“ от тази конкретна идея. Филип Миланов с „PART OF…” представя вътрешните колизии на съвременния човек през телата на 10 свръх изразителни танцьори и техните нюансирани движения (Виктория Петрова, Даниела Иванова, Таня Кацарова, Елизабет Якимова, Яна Николова, Бенедета Граси, Валери Миленков, Стефан Вучов, Ервин Есен, Лоренцо Алба) .

Сценографията е на 🎭 АДРИЯНА НАЙДЕНОВА – изключително креативен творец и автор на цялостната визия и костюми, която успя да събере три различни идеи на трима различни хореографа и да им придаде единен, но в същото време индивидуален облик.

✨ Днес „Арабеск“ е не просто трупа от световна класа, но и своеобразна школа за изпълнители и хореографи, генератор на идеи, източник на информация за случващото се в света на съвременния танц. В „ТРИПТИХ“, която ще представят тримата хореографи се характеризират с личен, колоритен и уникален език, базиран както на съвременни танцови техники, така и на театрални методи. Спектаклите им вълнуват по деликатен начин, с физическа и емоционална дълбочина.Боряна Сечанова – директор
тел: (+359) 897 920 920

Мая Михайлова – мениджър
тел: (+359) 897 969 780

Ballet ARABESQUE © 2024. All rights reserved.