На  🗓 22.03 от 🕗 19:00 ви очакваме в залата на 📍Музикален театър със спектакъла “Ромео и Жулиета”.

🎟️ Билети на касата на Музикален театър и online ТУК

Трагичната история за съдбата на двамата влюбени от Верона, гениално пресъздадена преди 420 години в шедьовъра на Уилям Шекспир, се превръща в символ на първата голяма и неосъществима любов. 💗 Енигмата „Ромео и Жулиета” оживява със същата сила и в балетната 🎶 музика на Сергей Прокофиев.  

✨ Спектакълът на Балет „Арабеск”- „Ромео и Жулиета“ е един модерен танцов прочит на пиесата, в който авторският екип, начело с хореографа 👉 Боряна Сечанова, разсъждава върху Шекспировите представи за времето и пространството, за истината, познанието, любовта, мястото на човека в мирозданието. 

✨ Спектакълът поставя въпроса за доброто, което носи зло, и цената на неуместните съвети. Как се отнасяме днес към отговорността за своите постъпки? Променило ли се е нещо в човешкото съзнание и поведение днес? Mожем ли да осмислим и осъзнаем закономерностите и родовите белези на модерната епоха? Къде в днешно време остава любовта? Дали това е временна психоза, носеща опустошение на себе си и на другите, логично продължение на несъзнаваната предпоставка „моята душа е в ръцете на другия“ или велика наивност?

 Проектът е финансиран от Програма „Култура” на Столична община” и с подкрепата на Министерство на културата.

 

Боряна Сечанова – директор
тел: (+359) 897 920 920

Мая Михайлова – мениджър
тел: (+359) 897 969 780

Ballet ARABESQUE © 2024. All rights reserved.