Балет „Арабеск“ представя „Пепеляшка“

2-ри юни 2024 г. от 11:00 на сцената на Музикален театър

🎟️ 11.02 – https://epaygo.bg/6510128215

✨ Мили родители,  създайте празник на Вашите деца, изпълнен със смешки и грешки, хитроумно забъркани от хореографа Мариана Крънчева, върху вълшебната 🎶 музика на Прокофиев, 🎭 костюми Цветанка Петкова-Стойнова, сценография – Екатерина Енева. 

Спектакълът противопоставя реалното и въображаемото, живота и изкуството. В него танцът и театралното изкуство са преплетени. Ефектен и забавен е образът на феята – стара и загубила 💭 паметта си жена, в ролята Ангелина Гаврилова за първи път (премиера в тази роля), която през цялото време се опитва да си спомни и разкаже историята на Пепеляшка, за да върне силата на своята вълшебна пръчица🪄. Тя  постоянно обърква разказите си и вмъква герои от други приказки – баба Яга, Червената шапчица, Пипи дългото чорапче и др. Това създава много комични ситуации, които ще предизвикат и участието на зрителите в залата. Това преплитане на съвършено чужди герои е едно предизвикателство, което цели да направи танцовото представление по интересно, разбираемо и достъпно за децата.

✨ В ролите на приказните герои ще видите в изцяло обновен състав чудесните танцьори на Балет „Арабеск“: 

⭐️ Таня Кацарова (Пепеляшка) 

⭐️ Константина Ханджиева (злата мащеха, премиера)

⭐️ Виктория Петрова (феята на млади години)

⭐️ Мария Касабова  и Елизабет Якимова (доведените сестри на Пепеляшка премиери)

⭐️ Теодора Друмева (принцеса Жасмин)

⭐️ Яна Николова (Пипи дългото чорапче)

⭐️ Бенедета Граси (Червената шапчица)

⭐️ Васил Дипчиков (Принцът)

⭐️ Светослав Серопян (баба Яга, премиера)

⭐️ Стефан Вучов (учителят по танци и Кралят)

⭐️ Валери Миленков (кралски пратеник, шофьор)

⭐️ Ервин Есен (бодигард)

⭐️ Светлозар Тинев, Дженаро Дезидерио, Лоренцо Алба (гости на бала)

Финалът е толкова изненадващ, както и всичко в тази приказка. Едно великолепно и вълнуващо преживяване, подходящо за  деца и възрастни.

Непринудената и спонтанна реакция на децата от комичните ситуации са доказателство за силното въздействие на различната „Пепеляшка“ на Балет „Арабеск“.

🪄 Уверяваме ви, че „Пепеляшка“ ще впечатли малки и големи, ще остане един  незабравим спомен за спектакъл, изпълнен с много изненади, смях и радостни емоции от непредсказуемото развитие на така познатата и обичана приказка.



Боряна Сечанова – директор
тел: (+359) 897 920 920

Мая Михайлова – мениджър
тел: (+359) 897 969 780

Ballet ARABESQUE © 2024. All rights reserved.