🎫 Билети на касите на Музикален театър и онлайн
Мили родители, създайте празник на Вашите деца, изпълнен със смешки и грешки, хитроумно забъркани от хореографа Мариана Крънчева, върху вълшебната 🎶 музика на Прокофиев, 🎭 костюми Цветанка Петкова-Стойнова, сценография – Екатерина Енева.
Спектакълът противопоставя реалното и въображаемото, живота и изкуството. В него танцът и театралното изкуство са преплетени. Ефектен и забавен е образът на феята – стара и загубила 💭 паметта си жена, в ролята Ангелина Гаврилова за първи път (премиера в тази роля), която през цялото време се опитва да си спомни и разкаже историята на Пепеляшка, за да върне силата на своята вълшебна пръчица🪄. Тя постоянно обърква разказите си и вмъква герои от други приказки – баба Яга, Червената шапчица, Пипи дългото чорапче и др. Това създава много комични ситуации, които ще предизвикат и участието на зрителите в залата. Това преплитане на съвършено чужди герои е едно предизвикателство, което цели да направи танцовото представление по интересно, разбираемо и достъпно за децата.
✨ В ролите на приказните герои ще видите в изцяло обновен състав чудесните танцьори на Балет „Арабеск“:
⭐️ Ангелина Гавраилова (старата фея)
⭐️ Таня Кацарова (Пепеляшка)
⭐️ Константина Ханджиева (злата мащеха, премиера)
⭐️ Виктория Петрова (феята на млади години)
⭐️ Мария Касабова и Елизабет Якимова (доведените сестри на Пепеляшка премиери)
⭐️ Теодора Друмева (принцеса Жасмин)
⭐️ Яна Николова (Пипи дългото чорапче)
⭐️ Бенедета Граси (Червената шапчица)
⭐️ Васил Дипчиков (Принцът)
⭐️ Светослав Серопян (баба Яга, премиера)
⭐️ Стефан Вучов (учителят по танци и Кралят)
⭐️ Валери Миленков (кралски пратеник, шофьор)
⭐️ Ервин Есен (бодигард)
⭐️ Светлозар Тинев, Дженаро Дезидерио, Лоренцо Алба (гости на бала)
Финалът е толкова изненадващ, както и всичко в тази приказка. Едно великолепно и вълнуващо преживяване, подходящо за деца и възрастни.
Непринудената и спонтанна реакция на децата от комичните ситуации са доказателство за силното въздействие на различната „Пепеляшка“ на Балет „Арабеск“.
🪄 Уверяваме ви, че „Пепеляшка“ ще впечатли малки и големи, ще остане един незабравим спомен за спектакъл, изпълнен с много изненади, смях и радостни емоции от непредсказуемото развитие на така познатата и обичана приказка.

Boriana Sechanova - art director
(+359) 897 920 920

Maya Mihailova manager
(+359) 897 969 780

Ballet ARABESQUE © 2024. All rights reserved.