🪄 Балет “Арабеск” представя различната и непредсказуема „ПЕПЕЛЯШКА“ на 🗓 30.06.2024 от 🕗 10.00ч на 📍Лятната сцена „Парк Военна Академия“.

🎟️ Билети на касата на Музикален театър и online https://epaygo.bg/2484092784

Мили родители, създайте празник на Вашите деца, в приятната обстановка на откритата лятна сцена в парка на Военна Академия „Г.С.Раковски“ с „Пепеляшка“, спектакълът на Балет „Арабеск“, изпълнен със смешки и грешки, хитроумно забъркани от хореографа Мариана Крънчева, върху вълшебната музика на Прокофиев, костюми Цветанка Петкова-Стойнова, сценография – Екатерина Енева.

🎭 Уверяваме ви, че „Пепеляшка“ ще впечатли малки и големи, ще остане един незабравим спомен за спектакъл, изпълнен с много изненади, смях и радостни емоции от непредсказуемото развитие на така познатата и обичана приказка.

Ефектен и забавен е образът на феята – стара и загубила паметта си жена, в ролята 🪄 Адриана Найденова, която през цялото време се опитва си спомни и разкаже историята на Пепеляшка, за да върне силата на своята вълшебна пръчица. Тя постоянно обърква разказите си и вмъква герои от други приказки – баба Яга, Червената шапчица, Пипи дългото чорапче и др. Това създава много комични ситуации, които ще предизвикат и участието на зрителите. Това преплитане на съвършено чужди герои е едно предизвикателство, което цели да направи танцовото представление по интересно, разбираемо и достъпно за децата.

👉 В ролите на приказните герои ще видите чудесните танцьори на Балет „Арабеск“:

Таня Кацарова (Пепеляшка) Константина Ханджиева (злата мащеха), Андрея Дякова (феята на млади години, премиера), Мария Касабова и Елизабет Якимова (доведените сестри на Пепеляшка), Теодора Друмева (принцеса Жасмин), Яна Николова (Пипи дългото чорапче), Бенедета Граси (Червената шапчица), Васил Дипчиков (Принцът), Филип Миланов (баба Яга), Стефан Вучов (учителят по танци и Кралят), Валери Миленков (кралски пратеник, шофьор), Светослав Серопян (бодигард), Ервин Есен Светлозар Тинев, Дженаро Дезидерио, Лоренцо Алба (гости на бала). 

Финалът е толкова изненадващ, както и всичко в тази приказка. Едно великолепно и вълнуващо преживяване, подходящо за деца и възрастни. Непринудената и спонтанна реакция на децата от комичните ситуации са доказателство за силното въздействие на различната „Пепеляшка“ на Балет „Арабеск“.

💭 „Пепеляшка“ е от спектаклите, който колкото повече се играе не омръзва на детската аудитория, а заразява със своето очарование и провокация в играта на детското въображение, което е най-ценното послание в невероятно забавно представената от Балет „Арабеск“ приказка за Пепеляшка.


Boriana Sechanova - art director
(+359) 897 920 920

Maya Mihailova manager
(+359) 897 969 780

Ballet ARABESQUE © 2024. All rights reserved.