22.06.2023 г., 19:00

Билети на касата на Музикален театър (029431979) и https://epaygo.bg/2601257534

DEATH AND THE MAIDEN (2023)

Градска фантазия

Хореография   Мириам Енгел

Музика  Франц Шуберт

Авторска музика Игал Миртенбаум

Аранжимент – Мириам Енгел и Игал Миртенбаум

Художник   Елица Георгиева

Легендата разказва за скрито място, недалеч от тук между земята и небето, където слънцето грее през нощта и кислородът е сгъстен. Там има хора с крила и опашки и мечтите там се сбъдват. Те се прераждат там всеки ден и обичат без да изпитват болка.

Казват, че там има тайна, която само малцина знаят, че няма добро или зло и хората там нямат нужда от сън. От изгрев до изгрев те са открили лек за наранената човешка душа.

За да стигнете до там, до другата страна, трябва да обичате до смърт, след това да си поемете последен дъх и да затворите очи, да вдигнете ръце и да запеете с цялото си сърце,  след това да скочите  в напоения с кръв корем на тъпканата земя. Ако успеете да стигнете до там, ще забравите завинаги миналото си.

„Момичето и смъртта“ на Шуберт в оригиналната съвременна фентъзи интерпретация на израелската хореографка Мириам Енгел, представя архетипа на девойката; жена – дете, противопоставяйки се на митовете и лицата на смъртта.

От разлагането на тялото и материята,  от падението до загубата на невинността и разпадането, от деградацията на ценности и истини до смъртта на човешката надежда, от целия този апокалипсис, девойката се изкачва по руините към  хаотичната вселена на трансформацията.Висяща на косъм от своята смъртност, тя посява семето на един нов свят.

 

 

 

Boriana Sechanova - art director
(+359) 897 920 920

Maya Mihailova manager
(+359) 897 969 780

Ballet ARABESQUE © 2024. All rights reserved.