Трето международно издание на конкурса за съвременна хореография върху българска музика “Маргарита Арнаудова”, който ще се проведе за единадесети път. На 6 октомври 2023 г. от 19.00 ч. на сцената на Музикален театър ще се качат финалистите тази година – хореографите Рафаел Миро Холзер (Австрия), Микел Тоетруп (Дания), както и Стефани Ханджийска (България) и Елена Маринова(България). Спектаклите на младите хореографи ще бъдат защитени от великолепните танцьори на трупата на Балет „Арабеск”.

Хореографите избраха да работят върху творби на композитора Милен Апостолов.

Конкурсът присъжда две награди. Наградата “Маргарита Арнаудова” се определя от публиката чрез гласуване с билетите и се връчва от доц. Калина Богоева, учредител на наградата. Присъжда се и награда на международното жури, съставено от изтъкнати хореографи, композитори и критици. Наградените в конкурса спектакли ще влязат в репертоара на трупата на балет „Арабеск”.

Тази година международното жури е в състав Калина Богоева (почетен председател), Боряна Сечанова (председател), Идан Коен (Израел), Аршак Галумян (Германия), Георги Елкин (Швеция), Мила Искренова, Асен Наков, Юрий Дачев, Илия Граматиков, Мария Русанова ще избере победителя, а вотът на публиката ще определи носителя на специалната награда на името на Маргарита Арнаудова.

Интервюто можете да чуете ТУК.

Боряна Сечанова – директор
тел: (+359) 897 920 920

Мая Михайлова – мениджър
тел: (+359) 897 969 780

Ballet ARABESQUE © 2024. All rights reserved.